Βιογραφικό

VINYASA (3).JPG
Η Σεβαστή Άννα Κωνσταντοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα και αγάπησε τη Γιόγκα από την ηλικία των 9 ετών όταν η χορογράφος και Yogini Αγάπη Ευαγγελίδου της χάρισε το πρώτο της βιβλίο Γιόγκα και στην ηλικία των 11 ετών η Γιόγκα μπήκε στην καθημερινή άσκησή της.
Από τότε η φιλοσοφία και η άσκηση της Γιόγκα είναι ο τρόπος ζωής της.
Ολοκληρώνοντας μία επαγγελματική πορεία 22 ετών σε ΔΕΚΟ, αποφάσισε να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα και παρακολούθησε την εκπαίδευση δασκάλων Γιόγκα στο International Sivananda Yoga Vedanta Centre (Nassau, Bahamas).
Στη συνέχεια ειδικεύτηκε στον Τομέα της Προγεννητικής Γιόγκα (Prenatal Yoga) στο East Meets West Yoga Center, Virginia,USA.
Με δάσκαλό τον Jivana Heyman (ιδρυτή του Οργανισμού Accessible Yoga) ολοκλήρωσε στο Sivananda Ashram Yoga Retreat, την εκπαίδευσή στον Τομέα της Accessible Yoga for people with disabilities,(80 ώρες).
Από το 2015 είναι στην ομάδα των Accessible Yoga Ambassadors και από το 2017 στην ομάδα των Regional Representatives του Οργανισμού Accessible Yoga με ενεργή συμμετοχή σε συνέδρια του Οργανισμού.
Με μοναδικό γνώμονα τη συνεχή επιμόρφωσή της προκειμένου να κατανοεί και να βοηθάει τους μαθητές της, αποφοίτησε από τα παρακάτω επιμορφωτικά σεμινάρια:
1. Psychological First Aid, Bloomberg School of Public Health, John Hopkins University
2. De-Mystifying Mindfulness, Leiden University
3. Preventing Chronic Pain. A Human Systems Approach, University of Minnesota
4. Usui Reiki Ryoho 1st degree
Έχει λάβει τις παρακάτω πιστοποιήσεις από τη Yoga Alliance
1. E-RYT200 (Experienced Yoga Teacher with more than 2000 teaching hours)
2. RPYT (Register Prenatal Teacher)
3. YACEP (Yoga Alliance Continuing Education Provider).
Κατά την παραμονή της στις ΗΠΑ εργάστηκε ως δασκάλα Γιόγκα σε μία από τις μεγαλύτερες αλυσίδες γυμναστηρίων της Αμερικής την Retro Fitness, όπου δίδαξε τάξεις Hatha Yoga, Vinyasa Yoga, Chair Yoga και Prenatal Yoga.
Ήταν η πρώτη δασκάλα που δημιούργησε πειραματικά τις πρώτες τάξεις Chair Yoga στα Retro Fitness της ευρύτερη περιοχής Washington D.C,USA οι οποίες είχαν μεγάλη απήχηση στα μέλη των γυμναστηρίων Retro Fitness.
Στην Αθήνα παρέχει ατομικές συνεδρίες Hatha Yoga, Vinyasa Flow, Prenatal Yoga και Accessible Yoga για άτομα με αναπηρίες και χρόνια προβλήματα υγείας.
Δημιούργησε και διαχειρίζεται τις ελληνικές σελίδες στο facebook:
1. Accessible Yoga Greece
2. Accessible Yoga Greece Group.
Το 2018 δημιούργησε τη διαδικτυακή ομάδα Sivananda Yoga Greece – Community and Teachers
Είναι μέλος των :
1. Yoga Alliance
2. Accessible Yoga Organization
3. Σύλλογος Γιόγκα Ελλάδας
4. Ελληνική Ένωση Ρεικι.
Ακολουθώντας τις διδασκαλίες των Swamis της γενεολογίας Sivananda Yoga για συνεχή προσφορά στον συνάνθρωπο, διδάσκει στην Αθήνα εθελοντικά Chair Yoga στο “Σύλλογο Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας” (Άλιμος) και Wheel Chair Yoga στο “Άσυλο Ανιάτων Αθήνας”, σε μία προσπάθεια διερεύνησης των αποτελεσμάτων της Γιόγκα σε όλα τα άτομα ανεξαρτήτου σωματικής και πνευματικής ικανότητας.
Αγαπημένη φράση της: “Το να πέφτεις από μια θέση γιόγκα σημαίνει ότι είσαι άνθρωπος. Να επιστρέφεις όμως πίσω στη θέση αυτή σημαίνει ότι είσαι Γιόγκι. “